لزوم توجه به تحقق توسعه روستایی با محوریت گردشگری در زنجان
توسط در تاریخ ۰۵ دی ۱۳۹۵
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با اشاره به تعیین 12 روستا در استان، گفت: تحقق توسعه روستایی با محوریت گردشگری در استان زنجان یکی از اولویتهای این اداره کل است.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، یحیی رحمتی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: 12 روستا در استان زنجان به منظور بهرهگیری از ظرفیتها و تواناییهای بالقوه فرهنگی، تاریخی و اجتماعی نواحی روستایی در راستای مقاصد گردشگری بر اساس تفاهمنامه همکاری بین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تعیین شده است.
وی تصریح کرد: روستاهای "سهرین، ماری، شکورچی، شیلاندار، ویر، درسجین، کولهخانه، گلابر، خویین، سوکهریز، الوند و علمکندی" 12 روستای مدنظر به شمار میروند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان اضافه کرد: با بررسی گروه کارشناسی، روستاهای دیگری که قابلیت تبدیل به مقصد گردشگری را دارند نیز به روستاهای مذکور اضافه خواهد شد.
رحمتی در زمینه احداث ابنیه کارگاههای روستایی صنایع دستی در راستای این تفاهمنامه با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان، بیان کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای ساخت واحد مسکونی در جوار کارگاه، تسهیلاتی را ارائه میکند که نقشههای این کارگاهها و خانهها و نیز نظارت بر ساخت آنها هم بر عهده این نهاد است.
رحمتی اظهار کرد: متقاضیان روستایی برای تجهیز کارگاههای صنایع دستی روستایی به صندوق کارآفرینی امید معرفی میشوند که پس از طی مراحل، تا سقف 30 میلیون تومان میتوانند وام دریافت کنند.
وی افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان در صورت انتقال کارگاه از شهر به روستا زمین را نیز به نرخ دولتی واگذار میکند.
مدیر کل میراث فرهنگی زنجان، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان ادامه داد: هدف از امضاء این تفاهمنامه همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با این اداره کل، تقویت بنیانهای اقتصادی مناطق روستایی و افزایش میزان کسب و کار محلی است.
رحمتی توسعه و ایجاد اقامتگاههای بومگردی به دلیل سازگاری با شرایط فرهنگی و زیست محیطی مناطق طبیعی را از دیگر اهداف عنوان کرد و یادآور شد: از دیگر اهداف تفاهمنامه همکاری فیمابین اداره کل میراث فرهنگی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فراهم کردن فضاهای گردشگری در روستاها و ایجاد زیرساختهای مورد نیاز گردشگری، بهسازی جاذبهها و اماکن دیدنی موجود در روستاها، توسعه و ترویج صنایع دستی و صیانت و حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی است.
وی ابراز کرد: در این تفاهمنامه بر مشارکت و استفاده از ظرفیت دو دستگاه به منظور توانمندسازی جوامع روستایی و دستیابی به توسعه پایدار با تقویت و اجرای فعالیتهای مرتبط با گردشگری تاکید شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان افزود: فراهم کردن شرایط مناسب برای اجرای تورهای گردشگری روستایی به منظور افزایش تعداد گردشگران ورودی به روستاها و تقویت اقتصاد محلی جوامع از موضوعات مدنظر این تفاهمنامه است.
رحمتی گفت: همکاری در زمینه رعایت شاخصهای فرهنگی و زیستمحیطی و حفاظت از جاذبهها و اماکن دیدنی موجود در نواحی روستایی از دیگر موضوعاتی است که این تفاهمنامه مشترک به آن میپردازد.
وی بیان کرد: همکاری در زمینه اجرای ضوابط ساخت و ساز و نوسازی سکونتگاههای روستایی و فضای کالبدی در روستاهای منتخب گردشگری و نیز بهرهگیری مطلوب و هدفمند در زمینه گردشگری روستایی و حفاظت و بهسازی بافتهای تاریخی – فرهنگی روستایی از موضوعات مورد توجه در این تفاهمنامه است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان تصریح کرد: حفاظت و مرمت بناها و بافتهای تاریخی و فرهنگی، توسعه و ترویج صنایع دستی و هنرهای سنتی، تقویت مشارکت مردمی روستاییان و سایر اقشار جامعه در بخش توسعه گردشگری روستایی، تحقق توسعه روستایی با محوریت گردشگری با بهره گیری از مشارکت شرکتهای دانش بنیان از دیگر اهداف مورد پیگیری محسوب میشود.
رحمتی ترغیب سرمایهگذاران بخش خصوصی به سرمایهگذاری در زمینه گردشگری و استفاده از تجربیات موفق جوامع جهانی در راستای توسعه گردشگری روستایی از دیگر موضوعات تفاهمنامه همکاری بین اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان است.
برو به فرم ارسال نظر
هیچ نظری تا الان ثبت نشده.