تبعیض و دیدگاه سرابی به شهر، عامل اصلی مهاجرت است
توسط در تاریخ ۰۱ دی ۱۳۹۵
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهور گفت: تبعیض در ارائه خدمات بین شهر و روستا و نیز دیدگاه سرابی به شهر، عامل اصلی مهاجرت به شهرها و تخلیه روستاها است.
به گزارش ایسنا، منطقه زنجان، ابوالفضل رضوی در جلسه پرداخت تسهیلات به طرحهای اشتغال روستایی با محوریت اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: کشور در برنامههای توسعهای خود در سه مورد به اهدافش نرسیده که این موارد شامل کاهش نرخ بیکاری، نرخ رشد اقتصادی و کاهش نرخ تورم بوده که کشور موفق نشده است به آنان جامه عمل بپوشاند.
این مسئول ادامه داد: متوسط نرخ رشدی که برای کشور بعد از انقلاب پیشبینی شده بود بسیار بیشتر از ۲.۲ درصدی بود که تا به حال محقق شده است و علاوه بر اینها در کشور معضل حاشیهنشینی در شهرها نیز افزایش یافته که مشکلاتی دیگر از قبیل مشکلات اجتماعی و فرهنگی را به وجود آورده است و جای سئوال وجود دارد که کارشناسانی که این نرخ را پیشنهاد میدادند، چرا به صورت واقعی بررسی نکردهاند.
رضوی، نرخ بیسوادی در روستاهای زنجان را 26 درصد دانست و خاطرنشان کرد: نرخ آموزشهای مهارتی توسط دستگاههای ذیربط در برگزاری کلاسهای تخصصی برای روستائیان نیز قابلیت بررسی دارد و باید در این زمینه تلاش بیشتری شود ولی با این وجود دولتها در ایران همواره مردم را در مسائل اجتماعی مشارکت دادهاند ولی تاکنون از مشارکت مردم در مسائل اقتصادی استفاده نکردهاند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهور یادآور شد: از مهمترین دلایلی که سبب عدم موفقیت در مسائل اقتصادی شده، مشارکت نداشتن جدی و فعال مردم در این بخشها است، زیرا حضور مردم در این زمینهها بسیار مهم و موثر است.
وی تصریح کرد: برای اینکه به نرخ رشد ۸ درصدی در برنامه ششم توسعه دست یابیم باید بتوانیم مشارکت مردمی را افزایش دهیم که این مهم غیرقابل دسترس نیست. توسعه روستایی بعد از انقلاب قابل مقایسه با گذشته نبوده و از نظر خدمات زیرساختی پیشرفت بسیاری داشته است ولی با این وجود خدمات جمعیت روستایی کاسته شده است.
این مسئول با اشاره به اینکه از سال 1335 تاکنون 33 هزار روستا تخلیه شده است، افزود: در استان زنجان نیز 260 روستا تخلیه شده است که بخشی از این مهاجرتها و تخلیه شدن روستاها به دلایل وجود دیدگاه سرابی مربوط به شهرها و نیز تبعیض در ارائه خدمات در بین شهرها و روستاها بوده است.
وی با اشاره به اینکه بسته مشارکت مردم در اقتصاد برای خانوادههای روستایی پیشبینی شده است، تصریح کرد: این بسته اقتصادی برای گروههایی که با مشارکت 25 خانوار روستایی به بالا باشد، ارائه میشود و اگر این بسته با مشارکت ۲۰۰ خانوار باشد، ۲۰ درصد آورده خود مردم و ۸۰ درصد وام است و اگر بسته با مشارکت ۱۵۰ خانوار باشد ۲۵ درصد آورده خانوار و ۷۵ درصد را وام شامل میشود.
رضوی با اشاره به اینکه در بستههای مشارکت اقتصادی برای روستائیان 100 خانوار، 30 درصد آورده خود افراد و 70 درصد وام است، اظهار کرد: بستهها برای 25 خانوار، 40 درصد آورده و 60 درصد وام پیشبینی شده است.
در ادامه این جلسه، استاندار زنجان گفت: ۲۷ درصد جمعیت کشور در روستاها زندگی میکنند و این آمار در استان زنجان ۱۰ درصد بیشتر بوده و ۳۷.۵ درصد از جمعیت استان زنجان در روستاها زندگی میکنند.
اسدالله درویشامیری ادامه داد: توزیع جمعیت روستایی در استان زنجان متوازن نبوده و در دو شهرستان ماهنشان و خدابنده متفاوت است، به طوری که در سهرستان ماهنشان 5963 نفر جمعیت شهری و ۲۷ هزار و ۵۲۲ نفر روستایی وجود دارد و در شهرستان خدابنده نیز ۱۷۴ هزار و ۵۹۵ نفر جمعیت شهری و ۱۰۶ هزار و ۳۴ نفر جمعیت روستایی وجود دارد که تفاوتهای زیادی در ترکیب جمعیتی دو شهرستان است.
این مسئول تصریح کرد: جمعیت روستایی مولد بوده و سبب رشد و تولید میشود. در بخش کشاورزی نرخ اشتغال ۳۱.۸ درصد بوده و این در حالی است که نرخ اشتغال در استان ۱۸ درصد است و نرخ بیکاری در روستاهای زنجان ۴.۵ درصد، که این نرخ در کشور به ۷.۶ درصد میرسد.
وی تصریح کرد: در استان زنجان تعداد ۹۳۵ روستا وجود دارد که از این تعداد ۶۷۳ روستا دارای شورا هستند که قریب به ۷۲ درصد روستاهای استان را تشکیل میدهد که در این شوراها 2019 نفر فعالیت میکنند و دهیاران روستاهای استان نیز در سطوح دیپلم، لیسانس و فوقلیسانس هستند.
درویشامیری خاطرنشان کرد: پس از سفر رئیسجمهور به استان در سال ۹۳ تاکنون۱۰ هزار و ۴۲۰ هکتار از زمینهای کشاورزی استان به سیستم آبیاری مدرن مجهز شده است و نیز ۳۲۰ روستای استان از نعمت گاز بهرهمند هستند که ۶۷ درصد روستاهای استان را شامل میشود.
برو به فرم ارسال نظر
هیچ نظری تا الان ثبت نشده.