Zanjan Tourism Guide

زنجان؛ شهری که باید دید؛ فرصتی جدید برای سفر بعدی شما؛ زنجان به شما نزدیکتر از آن است که تصور می‌کنید!

ده سال پیش در روز ۱۵ اکتبر سال ۲۰۰۷ نخستین فروند از هواپیمای ایرباس ۳۸۰ به خدمت شرکت‌ هواپیمایی سنگاپور درآمد. این هواپیمای غول‌آسای دوطبقه می‌تواند تا ۶۱۵ مسافر را در دل خود جای دهد.

غولی به نام "۳۸۰"

هواپیمای ایرباس ۳۸۰ (A380) پیکری غول‌آسا دارد و هیچ هواپیمای دیگری در فرودگاه از لحاظ اندازه یارای رقابت با آن را ندارد. طول این هواپیما ۷ / ۷۲ متر، فاصله نوک دو بال آن ۸ / ۷۹ متر و بلندی آن ۱ / ۲۴ متر است. گنجایش آن بر حسب نوع آن متفاوت است. شرکت هواپیمایی امارات مدل‌های گوناگونی از ایرباس ۳۸۰ با ظرفیت‌هایی میان ۴۸۹ مسافر تا ۶۱۵ مسافر را در خدمت خود دارد.

اولین نمونه

شرکت هواپیمایی سنگاپور اولین شرکتی بود که هواپیمای ایرباس ۳۸۰ را به خدمت گرفت. در این تصویر صاحبان و مسئولان این شرکت هواپیمایی در فرودگاه تولوز فرانسه در روز تحویل این هواپیما در تاریخ ۱۵ اکتبر ۲۰۰۷ گرد هم آمده‌اند. در آن زمان کارشناسان بر این باور بودند که آینده‌ی هوانوردی به هواپیماهایی تعلق دارد که می‌توانند شمار زیادی مسافر را در یکجا حمل کنند و به این ترتیب سود بیشتری به دست آورند.

استقبال مسافران

هواپیمای غول‌پیکر ایرباس ۳۸۰ مورد استقبال مسافران نیز قرار گرفت. آنها حتی با این معضل کنار آمدند که ورود این شمار مسافر به هواپیما زمان بیشتری می‌برد. البته اکثر فرودگاه‌های جهان از لحاظ ساختاری به دشواری توان پذیرش این هواپیما را دارند. به همین خاطر نیز ایرباس ۳۸۰ بیش از همه میان فرودگاه‌های کلان‌شهرهایی چون لندن، فرانکفورت، نیویورک و سنگاپور در حرکت است.

تجربه‌ی اولین فرود

نخستین پرواز رسمی ایرباس ۳۸۰ در تاریخ ۲۷ آوریل ۲۰۰۵ انجام گرفت و این پرنده‌ی غول‌پیکر پس از ۳ ساعت و ۵۴ دقیقه پرواز به زمین نشست. مهندسان در آن زمان بر این باورند بودند که چنین هواپیمایی باید به ۴ موتور مجهز باشد. پژوهش‌ها و تحولات صنعتی در این سال‌ها اما ثابت کرده که چنین هواپیمایی را می‌توان با تنها دو موتور هم به پرواز درآورد. البته تحقق چنین امری در عمل به میلیاردها یورو سرمایه نیاز دارد.

انفجار موتور شماره ۴

ایرباس ۳۸۰ متعلق به شرکت هواپیمایی فرانسه (ایرفرانس) در روز سی‌ام سپتامبر سال جاری میلادی دچار سانحه‌ای نگران‌کننده شد. این هواپیما که در مسیر اروپا به لس‌آنجلس در پرواز بود که بر فراز گرونلند، یکی از موتورهای آن دچار انفجار شد. خلبانان اما موفق شدند، این هواپیما را در طی عملیاتی اضطراری فرود آورند. ایرباس ۳۸۰ در مجموع یکی از مطمئن‌ترین هواپیماهای جهان محسوب می‌شود.

روندی نگران‌کننده

باید اذعان داشت که هواپیماهای کوچک‌تر امروزه راحت‌تر به فروش می‌رسند تا هواپیماهایی غول‌پیکر چون ایرباس ۳۸۰. این روند نگرانی دست‌اندرکاران شرکت ایرباس را برانگیخته است. در حالی که در سال گذشته میلادی ۲۸ فروند ایرباس ۳۸۰ فروخته شد، میزان سفارش‌ها در سال جاری بر ۱۵ فروند و در سال آینده میلادی حتی بر ۱۲ فروند بالغ می‌شود. احتمال می‌رود که ایرباس در سال ۲۰۱۹ تنها هشت فروند ایرباس ۳۸۰ به فروش رساند.

پایان یک عصر

جدا از اینکه آینده‌ی ایرباس ۳۸۰ چگونه خواهد بود، می‌توان گفت که اکنون دوره‌ی مهمی در زندگی این هواپیما اکنون به پایان رسیده‌است. جان لیهی، مدیر فروش شرکت ایرباس در پایان سال جاری میلادی بازنشسته می‌شود. او در طول ۲۳ سال خدمت ۱۵ هزار و پانصد فروند هواپیما به ارزش ۷ / ۱ بیلیون دلار فروخت. یکی از چالش‌های بزرگ جانشین آتی او این خواهد بود که شمار بیشتری ایرباس ۳۸۰ به فروش رساند.

وظیفه‌ سنگین

رقابت با شرکت بوئینگ تنها مسئله‌ای نیست که شرکت ایرباس در این دوران با آن روبرو است. اصلاحات و بهینه‌سازی ساختار خود نیز از موضوعات محوری است که ذهن دست‌اندرکاران ایرباس را به خود مشغول کرده است. قطعات هواپیماهای ایرباس در کشورهای مختلف چون فرانسه، آلمان، اسپانیا، بریتانیا، چین و آمریکا ساخته و سوار می‌شوند. از این رو گاه می‌توان به قطعه‌ای از ایرباس که در اتوبان در حرکت است، برخورد.

امید به خریداران شرقی

شرکت ایرباس بیش از همه به تمایل رو به فزونی چین به خرید هواپیماهای این شرکت امید بسته است. اریک چن، مسئول بازار چین در شرکت ایرباس در ماه سپتامبر سال جاری میلادی خاطرنشان ساخت که چین در طی بیست سال آینده مبلغ ۱/۱ بیلیون دلار صرف خرید هواپیماهای جدید خواهد کرد. به باور او چین خواهد کوشید که بخشی از نیاز‌های خود را با هواپیماهای غول‌پیکری چون ایرباس ۳۸۰ پوشش دهد.

آینده‌ای ناروشن

البته نه تنها ایرباس که بوئینگ نیز با کاهش میزان تقاضا برای هواپیما‌های بسیار بزرگ روبرو است. بوئینگ هر سال شش فروند هواپیمای جمبوجت باری می‌سازد. جان لیهی، مدیر فروش شرکت ایرباس در ماه ژوئیه گفته بود که میزان نقل و انتقالات هوایی مسافران در آینده دو برابر خواهد شد. از دید او اما مشکل در کمبود فرودگاه‌ها است. شاید در آینده فرودگاه‌های بیشتری ساخته شوند که قادر به پذیرش غولی چون ایرباس ۳۸۰ باشند.

http://www.dw.com/fa-ir

نظرات

برو به فرم ارسال نظر

هیچ نظری تا الان ثبت نشده.

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">