Zanjan Tourism Guide

زنجان؛ شهری که باید دید؛ فرصتی جدید برای سفر بعدی شما؛ زنجان به شما نزدیکتر از آن است که تصور می‌کنید!

Khurjahan - Zanjan - Iran

توسط در تاریخ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۶

Museum of Salt Men (Zolfaghari Mansion) - Zanjan - Iran

توسط در تاریخ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶

عکس از نفیسه سادات موسوی  

اقامتگاه‌های بوم‌گردی رقیب هتل‌ها نیستند

توسط در تاریخ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، زهرا احمدی‌پور معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، 25 اردیبهشت 96، در گفت‌وگویی ویدئویی که‌به‌طور زنده در اینترنت پخش شد، گفت: «پیش‌تر ایران با برزیل روابط گردشگری نداشته اگر گردشگری از ایران به برزیل می‌رفت به‌دلیل حضور در فستیوال‌های جهانی (المپیک و جام جهانی) بود، اما در بهار امسال اصفهان میزبان تعداد زیادی از گردشگران برزیلی بوده است.»

احمدی‌پور، در پاسخ به این پرسش که در سال 96 پیش‌بینی می‌شود بیشتر گردشگران ورودی به ایران از کدام کشورها و به چه میزان باشد، گفت: «با توجه به اینکه ما در حوزه روستایی به‌شدت فعال شده‌ایم، تاکنون گردشگران بسیاری از کشورهای اروپایی، تورها و اقامتگاه‌های بوم‌گردی کشور را رزرو کرده‌اند. قصد داریم در آینده بر ورود گردشگر از کشورهای چین، ژاپن و روسیه تمرکز ویژه‌ای داشته باشیم.»

او افزود: «وقتی تصویر مثبتی از ایران به دنیا مخابره بشود این تصویر در جهان انتشار می‌یابد و با این تصویر فعالان حوزه گردشگری جهان مناسبات خود را تعریف می‌کنند.»

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، با اشاره به سفر دیروزش به اصفهان، گفت: «دیروز در سفرم به اصفهان نکته جالب این بود که اکثر گردشگران حاضر در نقش جهان برزیلی بودند، درصورتی‌که در چند سال اخیر معمول این بود که گردشگرانی از ایران به برزیل بروند و از برزیل گردشگران زیادی به ایران نمی‌آمدند. از طرف دیگر، رسانه‌های تخصصی گردشگری به‌اتفاق در سال 2017 ایران را یکی از مقاصد گردشگری معرفی کرده‌اند.»

معاون رئیس‌جمهوری ادامه داد: «براساس مطالعه‌ای که در سازمان میراث‌فرهنگی انجام شده است، 40 کشور، با درنظر گرفتن شاخص‌هایی، به‌عنوان کشورهای هدف‌گردشگری انتخاب شده‌اند، اما به‌دلایلی ما شاهد کاهش ورود گردشگر از برخی از این کشورها به ایران بوده‌ایم و در مقابل از برخی کشورها مانند برزیل و تایلند که جزء کشورهای هدف نبودند شاهد ورود گردشگر به کشورمان بوده‌ایم.»

تعداد گردشگران ورودی از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس متناسب با ظرفیت‌ها نیست

او در مورد اقدامات موردنظر برای رفع موانع و مشکلات ورود گردشگران کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و عربستان به ایران گفت: «در این مورد بخش خصوصی حوزه گردشگری را فعال کرده‌ایم تا با شرکای خود در این کشورها هماهنگی‌های لازم را انجام دهد، اما تا زمانی که جریان حج برقرار نشود این اتفاقات به‌ثمر نمی‌نشیند؛ البته درحال‌حاضر میزبان گردشگرانی از این کشورها هستیم اما این تعداد گردشگر متناسب با پیش‌بینی‌ها نیست.»

رئیس سازمان میرا‌ث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در مورد سامان‌دهی گردشگران ورودی از کشور عراق توضیح داد: «گردشگرانی کشور عراق با قصد زیارت یا استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی وارد ایران می‌شوند. گردشگران زیارتی به مشهد مقدس و قم می‌روند و گردشگران سلامت هم از امکانات و ظرفیت‌های بهداشتی و درمانی استفاده می‌کنند، اما گردشگران عراقی تمایل چندانی به اقامت در هتل‌ها ندارند و بیشتر در خانه اقوام و آشنایانی که در ایران دارند اقامت می‌کنند و هتل‌های ما نمی‌توانند از ظرفیت ورود این گردشگران بهره‌مند شوند.»

بخش خصوصی به‌طور جدی وارد حوزه گردشگری سلامت شود

احمدی‌پور در مورد سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری سلامت و استفاده از این ظرفیت گفت: «براساس توافق‌نامه‌ای که بین سازمان میراث‌فرهنگی و وزارت بهداشت منعقد شده، 12 مسئولیت برای این دستگاه‌ها پیش‌بینی شده است. در طول سه سال گذشته سه مورد از این مسئولیت‌ها انجام شده است و سایر مفاد هم در دستورکار قرار دارد، اما بخش خصوصی باید جدی‌تر در این حوزه ورود پیدا کند. همچنین تأمین زیرساخت‌های موردنیاز در این بخش از موضوعات دیگری است که باید موردتوجه قرار گیرد. با تدوین سیاست‌های این بخش می‌توانیم تکالیف دستگاه‌ها را مشخص کنیم و از ظرفیت گردشگری سلامت برای رشد و رونق صنعت گردشگری بهره‌مند شویم.»

او با توضیح در مورد تغییر طیف گردشگران ورودی به کشور افزود: «می‌توان گفت شکل گردشگران ورودی به ایران درحال تغییر است. طیف ورود گردشگری به ایران متنوع شده است. گردشگران جوان با توجه به هراسی که داشتند به ایران نمی‌آمدند، چراکه تصاویر خوبی از ایران در دنیا منتشر نمی‌شد، اما امروز اوضاع تغییر کرده است؛ مثلاً دیروز در سفری که به اصفهان داشتم یک زوج چینی را دیدم که در کنار مسجد امام مراسم ازدواج خود را برگزار کردند. این موضوع امنیت و شرایط مناسب گردشگری در کشور ما را نشان می‌دهد. علاوه‌بر این تنوع، گردشگران برای استفاده از جاذبه‌های طبیعی و سایر جذابیت‌هایی که تاکنون ناشناخته بوده است به ایران سفر می‌کنند.»

ضرورت استفاده از فرصت «تبریز 2018» برای معرفی ایران

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به اقدامات و فعالیت‌های صورت‌گرفته برای معرفی جاذبه‌های گردشگری کشورمان اشاره کرد و توضیح داد: «دفاتر نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور با همین هدف ایجاد شده‌اند، البته تعداد این دفاتر و فعالیت‌هایی که انجام می‌دهند باید گسترده شود. از دیگر مواردی که باید موردتوجه قرار گیرد ایجاد سایت معرفی جاذبه‌های گردشگری ایران است که این سایت باید به چندین زبان دنیا باشد تا بهره‌وری مناسبی داشته باشد. همچنین ما کاری را از نوروز امسال شروع کرده‌ایم و براساس آن در قطارها و پروازهای داخلی و خارجی و بروشورهایی با موضوع معرفی جاذبه‌های کشور بین مسافران توزیع کرده‌ایم، چراکه معتقدیم گردشگری داخلی هم باید بیشتر موردتوجه قرار گیرد. همچنین باید از دو فرصت بزرگ ”مشهد، پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017“ و”تبریز، پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال 2018“ برای معرفی و شناساندن ظرفیت‌های کشورمان نهایت  استفاده را ببریم.»

او ادامه داد: «رویدادهای بومی و محلی از دیگر مواردی هستند که می‌توانند در جذب و جلب گردشگران مؤثر باشند. در همین باره تقویم گردشگری استان‌ها تدوین شده و مقرر شده است تورها در زمان برگزاری رویدادهای متنوع برگزار شوند. ما تلاش می‌کنیم این مراسم‌های بومی را ثبت کنیم تا بتوانیم از این فرصت به‌صورت ملی بهره‌برداری کنیم.»

سایر دستگاه‌ها هم برای حفاظت از آثار تاریخی وظیفه و مسئولیت دارند

احمدی‌پور در پاسخ به این پرسش که این سازمان برای تأمین منابع مالی و بودجه حفظ میراث‌فرهنگی چه برنامه‌ای دارد، گفت: «اعتبار سازمان میراث‌فرهنگی به هر میزان که افزایش پیدا کند، کفاف حفاظت از این تعداد آثار تاریخی را که در کشور ما وجود دارد نمی‌دهد. سایر دستگاه‌ها هم، براساس قوانین، تکالیف و مسئولیت‌هایی برای حفاظت و نگه‌داری از این مواریث تاریخی دارند، مثلاً نهادهای شهرداری در شهرهایی که دارای بافت تاریخی هستند باید از منابع خود یک ردیف مشخص را برای حفاظت از این بافت اختصاص دهند. اگر دستگاه‌های دیگر به وظایفشان عمل نکرده‌اند شاید یکی از دلایلش این باشد که ما کار نظارت را به‌خوبی انجام نداده‌ایم. از طرف دیگر، باید از ظرفیت‌ انجمن‌های میراث‌فرهنگی هم استفاده کنیم. این انجمن‌ها ظرفیت بسیار خوبی برای حفاظت از آثار تاریخی هستند که با ریاست عالی‌ترین مقام شهر، روستا و بخش‌ تشکیل می‌شوند. اگر به‌خوبی از تمام این ظرفیت‌ها استفاده کنیم، بی‌شک شاهد اشکالات کمتری در حوزه مراقبت و حفاظت از آثار تاریخی خواهیم بود. امروز همه دنیا قبول دارند که آثار تاریخی ثروت‌هایی هستند که باید حفظ شوند.»

فروشگاه‌هایی که صنایع‌دستی غیرایرانی داشته باشند پلمپ می‌شوند

معاون رئیس‌جمهوری همچنین در پاسخ به این سؤال که برای حفظ بازارهای صنایع‌دستی کشورمان از محصولات چینی و هندی و ایجاد رشد و رونق در صنایع‌دستی ایران چه اقداماتی صورت گرفته است، افزود: «پیش از روی کار آمدن دولت یازدهم تعامل ما با شورای جهانی صنایع‌دستی کاملاً فراموش شده بود. خوشبختانه در این دولت ما توانستیم در تعامل مثبت و سازنده با شورای جهانی صنایع‌دستی سهم خود را در حوزه صنایع‌دستی بازیابی کنیم. با فعال شدن در شورای جهانی صنایع‌دستی اتفاقات بسیار خوبی در این حوزه رخ داد که از مهم‌ترین این اتفاقات، معرفی چهار شهر ایران به‌عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی بود؛ مثلاً اصفهان به‌عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی معرفی شد و در شهری که این عنوان را گرفته است نباید کالای جعلی و غیراصل دیده شود. البته شاید در مواردی شاهد این آثار غیرایرانی باشیم که به‌صورت غیررسمی به کشور وارد شده‌اند، اما با توجه به نظارت دائمی بر فروشگاه‌های صنایع‌دستی، درصورت مشاهده صنایع‌دستی غیرایرانی فروشگاه متخلف پلمپ می‌شود.»

او افزود: «فروشگاه‌های صنایع‌دستی که دارای نشان اصالت هستند موظف‌اند این نشان را در معرض دید مردم قرار دهند. با توجه به نظارت‌هایی که صورت می‌گیرد، فروش صنایع‌دستی غیرایرانی کاهش پیدا کرده است. ما در سال 95، علاوه‌بر فرش، در حوزه صنایع‌دستی و زیورآلات سنتی 237میلیون دلار صادرات داشتیم؛ این در حالی است که در گمرک ردیفی به‌نام صنایع‌دستی وجود ندارد و با احتساب صادرات غیررسمی که در این حوزه وجود دارد شاید رقم صادرات به چهاربرابر افزایش پیدا کند. همچنین در نوروز امسال بازارچه‌های صنایع‌دستی سازمان میراث‌فرهنگی، 45میلیارد تومان فروش داشته‌اند. اقلامی که در این بازارچه‌ها به‌فروش گذاشته شده بود از قیمت 5هزار تومان به بالا بود و با این رقم فروش، می‌توان گفت کارگاه‌های صنایع‌دستی به شغل پایدار دست پیدا کرده‌اند. درعین‌حال، ما جمعه‌بازارهای صنایع‌دستی را هم داریم. تمام این برنامه‌ها برای آن است که صنایع‌دستی در معرض دید مردم قرار گیرد. نباید فقط به ایام نوروز بسنده کنیم، بلکه باید در هر 12 ماه این آثار را به رویت مردم برسانیم.»

تشکیل کارگروهی برای ایجاد سرفصل صنایع‌دستی در گمرک

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اضافه کرد: «برنامه‌ای هم برای صنایع‌دستی مناطقی که در برخی فصل‌ها با ورود گردشگر مواجه نیستند پیش‌بینی شده است، به این صورت که آثار این مناطق با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی به نقاطی از کشور که گردشگر بیشتری دارند ارسال می‌شود.»

معاون رئیس‌جمهوری از مذاکره با وزیر صنعت، معدن و تجارت و تشکیل کارگروهی برای ایجاد سرفصل صنایع‌دستی در گمرک جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

احمدی‌پور همچنین از برندسازی در حوزه صنایع‌دستی خبر داد و افزود: «برای معرفی برند باید خلاقیت و نوآوری را وارد این حوزه کنیم. ما هر سال دو رشته صنایع‌دستی را به‌طور تخصصی موردتوجه قرار می‌دهیم و برای برندسازی این رشته‌ها فعالیت‌هایی را صورت می‌دهیم.»

راه‌اندازی پایگاه جهانی مشکلات شهر سوخته را مرتفع می‌کند

او در مورد محوطه جهانی شهر سوخته و حفاظت از آثار این منطقه گفت: «با توجه به ثبت‌جهانی شهر سوخته، پایگاه جهانی در این منطقه تشکیل می‌شود که با راه‌اندازی این پایگاه مشکلات مدیریتی و حفاظتی به حداقل می‌رسد. همچنین این پایگاه ردیف بودجه مستقل خود را خواهد داشت و درعین‌حال می‌تواند از فرصت‌های بین‌المللی که برای آثار ثبت‌جهانی‌شده وجود دارد هم بهره‌مند شود. راه‌اندازی موزه منطقه‌ای در استان سیستان‌وبلوچستان هم درحال پیگیری است. معتقدیم که سیستان‌وبلوچستان در سه حوزه میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری می‌تواند به‌عنوان قطب مهمی در کشور معرفی شود و فقط با توجه به صنایع‌دستی این استان می‌توان سیستان‌وبلوچستان را از حاشیه خارج کرد.»

اقامتگاه‌های بوم‌گردی رقیب هتل‌ها نیستند

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در ادامه در پاسخ به این پرسش که نگاه سازمان به اقامتگاه‌های بوم‌گردی چگونه است توضیح داد: «این اقامتگاه‌ها ظرفیتی برای توانمند شدن جوامع محلی هستند. بوم‌گردی گردشگری سبز را رونق می‌دهد و همه خانواده را با گردشگری درگیر می‌کند. با رونق اقامتگاه‌های بوم‌گردی شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی، رونق اقتصادی جوامع محلی و کاهش مهاجرت خواهیم بود؛ البته این نکته را نباید فراموش کنیم که جامعه میزبان باید شرایط و آمادگی لازم را برای پذیرفتن گردشگر داشته باشد؛ اقامتگاه‌های بوم‌گردی رقیب هتل‌ها نیستند.»

معاون رئیس‌جمهوری در مورد سمن‌های میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری هم گفت: «این سمن‌ها سرمایه عظیمی برای سازمان هستند. آن‌ها به‌تعبیری حکم دیده‌بان ما را دارند. اقدامات و فعالیت‌هایی که سمن‌ها انجام می‌دهند، نشاط و شادابی بیشتری به‌دنبال دارد، مثلاً در برگزاری نوروزگاه‌ها در سال جاری، در مناطقی که سمن‌ها برگزارکننده بودند مردم احساس رضایت بیشتری داشتند. تصمیم ما این است که سمن‌ها در تدوین سندهای ملی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نقش و حضور جدی و فعالی داشته باشند.»

کشف تونلی بزرگ در معدن نمک چهرآباد زنجان

توسط در تاریخ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، ابوالفضل عالی سرپرست ایرانی هیئت مشترک باستان‌شناسی معدن نمک چهرآباد زنجان امروز سه‌شنبه 26 اردیبهشت 96، با اعلام این خبر گفت: «چهارمین فصل از کاوش باستان‌شناختی هیئت مشترک اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری زنجان و موزه و دانشگاه بوخوم آلمان از فروردین‌ماه از سر گرفته شده و طبق برنامه‌ریزی به‌عمل‌آمده این فصل از پژوهش در معدن چهرآباد تا خردادماه سال جاری ادامه خواهد داشت.»

او اضافه کرد: «هیئت باستان‌شناسی شامل باستان‌شناسان و متخصصان مختلف ایرانی و آلمانی است که برای چهارمین فصل پژوهش در معدن نمک حضور یافته‌اند و در زمینه مطالعات باستان‌شناسی کهن و برخی علوم میان‌رشته‌ای فعالیت خواهند کرد.»

ابوالفضل عالی فعالیت تیم باستان‌شناسی را در این محوطه در ادامه پژوهش‌هایی دانست که از چندین سال پیش آغاز شده و افزود: «در فصل سوم پژوهش که در پاییز سال گذشته انجام یافت، بخش‌هایی از محدوده تاریخی معدن نمک شامل آثار معدنی دوره هخامنشی، ساسانی و دوران متأخر اسلامی کاوش شد.»

در جست‌وجوی شناسایی قدیمی‌ترین دوره‌های استخراج نمک

این باستان‌شناس اظهار کرد: «در این فصل نیز، همچون فصل گذشته، ادامه کاوش عمقی در محدوده کاوش‌شده در سال‌های پیش  ــ برای به‌دست آوردن آگاهی بیشتر از قدیمی‌ترین دوره‌های استخراج نمک در چهرآباد و نیز افزایش دانسته‌ها از معدن‌کاوی نمک در دوره هخامنشی و ساسانی ــ انجام می‌شود.»

عالی، با بیان اینکه همچنان کاوش لایه‌های مربوط به معدن‌کاوی دوره هخامنشی در زیر سطحی که مردان نمکی کشف شده‌اند ادامه دارد، تصریح کرد: «حفاری باستان‌شناختی با هدف روشن ساختن جزئیات معدن‌کاوی دوره هخامنشی و کشف آثار احتمالی پیش از این دوره مدنظر قرار خواهد گرفت.»

او افزود: «با توجه به اینکه در فصل گذشته عملیات گسترده ژئوفیزیکی در بخشی بزرگی از گنبد نمکی موسوم به دوزلاخ (معدن نمک چهرآباد) انجام یافت و اطلاعات جالبی از ساختار زمین‌شناختی و محدوده فعالیت معدن‌کاوی کهن به‌دست آمد، در این فصل از کاوش از نتایج پژوهش‌های ژئوالکتریک نیز بهره گرفته خواهد شد.»

یگانه معدن دوره هخامنشی و ساسانی

این باستان‌شناس معدن نمک چهرآباد را تنها معدن تاریخی شناخته‌شده از دوره هخامنشی، ساسانی و دوران متأخر اسلامی در ایران دانست و افزود: «اهمیت و شهرت آن فقط به‌دلیل دارا بودن آثار معدن‌کاوی از ایران پیش‌وپس از اسلام نیست، بلکه یافته‌های ارزشمند و منحصربه‌فرد آن ازجمله بقایای شش مومیایی طبیعی انسانی و شمار زیادی اشیای پدیدآمده از جنس مواد آلی ازجمله پارچه، چرم، چوب، و جز آن بر اهمیت آن افزوده است.»

او گفت: «در 15 روز کاوش فصل جدید، بخش‌های مختلف محدوده کاوش‌شده در سال‌های گذشته، به‌منظور به‌دست آوردن اطلاعات، بیشتر از معدن‌کاوی دوران باستان و نیز آگاهی از قدیم‌ترین دوره استخراج نمک کاوش شد.»

سرپرست هیئت باستان‌شناسی، با بیان اینکه در برنامه امسال همچنان کاوش در لایه‌های مختلف مربوط به معدن‌کاوی دوره هخامنشی و دوره ساسانی ادامه دارد، گفت: «همچون گذشته یافته‌های مختلف مرتبط با فعالیت‌های معدن‌کاوی به‌ویژه اشیای تهیه‌شده از مواد ارگانیک همچون یافته‌های گیاهی (دسته‌های چوبی ابزار، شاخه‌ها و بوته‌ها، بذرها، هسته میوه‌ها و جز آن)، بقایای جانوری، پوست و چرم و بافته‌های مختلف پشمی و پنبه‌ای به‌دست آمده است.»

کشف تونلی بزرگ

او ازجمله جالب‌ترین کشفیات این فصل از کاوش را کشف تونلی بزرگ با چند فضای مرتبط با هم اعلام کرد که احتمالاً مربوط به دوران میانی اسلام (سلجوقی) است و افزود: «فضاهای جدید مکشوفه که در دل کوه کنده شده‌اند در طی چند روز گذشته مشخص شده و هنوز کاوش و پژوهش چندانی در آن‌ها انجام نیافته است.»

عالی اظهار کرد: «تونل یادشده در بخش شمال‌غرب محدوده کاوش‌شده در سال‌های گذشته قرار دارد و طبق مشاهدات اولیه و بررسی اشیای مکشوفه از داخل فضاهای مختلف آن، احتمالاً تونل در دوره سلجوقی مورد استفاده معدن‌کاران بوده و در دوره‌ای که هنوز مشخص نیست، به‌دلیل ریزش بخش‌هایی از آن فروریخته و تخریب شده است.»

او تصریح کرد: «درصورت قطعی شدن قدمت تونل تازه‌کشف‌شده، برای اولین بار مدارکی از استخراج نمک و حضور معدنکاران دوران میانی اسلام در معدن نمک چهرآباد (دوزلاخ) دیده می‌شود.»

کاوش‌های باستان‌شناختی در معدن نمک چهرآباد زنجان با مجوز رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری درحال انجام است.

Katale khor Cave - Zanjan - Iran

توسط در تاریخ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶

Ghaleh Rudkhan Road Nature - Zanjan - Iran

توسط در تاریخ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶

تاریخ عکس: 15 اردیبهشت 1396

نرخ اقامتگاه های بوم گردی تصویب شد

توسط در تاریخ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶

در نرخنامه اقامتگاه های بوم گردی برای هر واحد اقامتی به همراه صبحانه کامل با ظرفیت یک تا چهار نفر از 75 تا 260 هزار تومان در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، این نرخ نامه در جلسه مشترکی با هیات موسس انجمن حرفه ای اقامتگاه های بوم گردی با حضور نماینده دفتر نظارت و نماینده دفتر طبیعتگردی تعیین و توسط معاونت گردشگری به تصویب رسیده و ابلاغ شد.

طبق نرخ نامه مصوب، اقامتگاه های بوم گردی با صبحانه کامل محلی برای هر واحد اقامتی با ظرفیت یک نفر به وسعت حداقل 9 مترمربع 75 هزار تومان در نظر گرفته شده است و برای واحد اقامتی با ظرفیت دو نفر به وسعت حداقل 12 مترمربع 150 هزار تومان، واحد اقامتی با ظرفیت سه نفر به وسعت حداقل 18 مترمربع، 210 هزار تومان و واحد اقامتی با ظرفیت چهار نفر به وسعت حداقل 25 متر مربع 260 هزار تومان تعیین شد.

در توضیحات این نرخنامه نیز آمده است:

مدیر اقامتگاه بوم گردی موظف است نرخنامه را بدون بازنویسی در معرض دید مهمانان قرار دهد. اقلام صبحانه حداقل شامل نان، پنیر محلی، چای، تخم مرغ، خیار، گوجه، مربا و کره محلی باشد.

در واحدهای اقامتی با ابعاد بزرگتر از ابعاد قید شده، به ازای هر ده متر مربع، یک نفر به ظرفیت اتاق افزوده و نرخ اتاق بر این مبنا محاسبه خواهد شد.

نرخ ناهار، شام و سایر خدمات قابل ارائه با تایید و ممهور به مهر اداره کل استان قابل احتساب است.

نرخ اقامت نفر اضافه در هر واحد، معادل 20 درصد موارد فوق محاسبه خواهد شد.

برای اطفال زیر دو سال هیچ وجهی دریافت نشده و در خصوص کودکان 2 تا 12 سال قیمت نیم بها محاسبه می شود.

این نرخ ها بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده محاسبه شده است.

در صورت درخواست مهمان، صدور فاکتور مهر و امضا شده الزامی است.

اکبر رضوانیان دبیر هیات موسس انجمن حرفه ای اقامتگاه های بوم گردی نیز در توضیح این نرخنامه به خبرنگار مهر گفت: این نرخ ها پس از درجه بندی تغییر خواهد کرد ممکن است نرخ واحدی بالاتر و یا پایین تر بیاید. اما در هر صورت این نرخ تنها برای سال 96 در نظر گرفته شده است و مدیران واحدهای اقامتی می توانند پایین تر از این نرخ داشته باشند اما نباید گران تر حساب کنند.

وی افزود: ممکن است اقامتگاهی ناهار و یا خدمات دیگر را اضافه و یا کم کند و یا به دلایل مختلف از جمله زمان کم مسافر، این نرخ را با تخفیف ارائه کند. در حال حاضر این نرخنامه یک مبنا و بیسی را در اختیار مدیران اقامتگاه ها می گذارد که می توانند براساس آن تعیین نرخ کنند.

مدیرکل دفتر همکاری و توافق‌های ملی گردشگری گفت: « اگر برای آموزش فعالان اقامتگاه‌های بوم‌گردی اعتبار به ما تخصیص داده شود، امر آموزش آنها در اولویت است ولی هنوز این اعتبار داده نشده است.»  به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی فیاضی با بیان اینکه در کشور ۵۳۶ اقامتگاه بوم‌گردی وجود دارد که بیشترین تعداد آنها در استان اصفهان واقع شده است، اظهار کرد: «برگزاری دوره‌های آموزشی را موسسات آموزشی برعهده می‌گیرند یا کسانی که در این حوزه خوب کار کرده و با سابقه هستند؛ افرادی که عمدتا در حوزه روستایی بیشترین تجربه را در توانمندسازی داشته‌اند، براساس بسته‌های آموزشی تهیه شده در اولویت هستند.» فیاضی همچنین خاطرنشان کرد: «بسته‌های آموزشی دیگر اما کوتاه‌مدت نیز تعریف شده که بحث ظرفیت‌سازی ذهنی برای توانمندسازی جوامع محلی در آن مدنظر است و برای آن هم چهار موسسه دارای تجربه انتخاب شده‌اند تا در ۷۶ روستایی که طرح ضربتی اشتغال منتخب شده‌اند اجرا شود.» وی درباره الزام گذراندن دوره‌های آموزشی برای متولیان اقامتگاه‌های بوم‌گردی و درجه‌بندی آنها نیز گفت: «در حال حاضر باید آنها را آموزش دهیم، بعد که ارتقا پیدا کردند به سمت استانداردسازی برویم؛ چرا که مقدمه هر کاری برای ما آموزش و بعد استانداردسازی است.» فیاضی همچنین درخصوص سیستم رزرواسیون و کسب اطلاع از اقامتگاه‌های بوم‌گردی از طریق وب بیان کرد: «گروهی از افراد انتخاب شده‌اند و در حال تکمیل بانک اطلاعاتی اقامتگاه‌ها هستند و در تلاشیم اطلاعات، مشخصات و مکان جغرافیایی آنها نیمه اول سال در سایت سازمان میراث فرهنگی قرار داده شود.»